I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, January 30, 2009

once upon a time..

salam,



1st of all, i wanna state dat none of d story dat i'm bout to share is related to me.. it's just a story bout life n hope u enjoy it! rekaan atau reality?.. hurm.. kl tekena btg idung sendir.. maafla ye.. tengah buhsan malam nie, tngk japanese drama pun dah boring, so aku tekan2 la keyboard.. hoping dats something brilliant will come out.. k, here it goes.

' sume dah blk.. sendiri la aku kat cni' br 1st day kenal dunia yg mengelarkan aku sbgi siwazah.. hurm, ape la menarik nye ye.. xpe la, without changes there 's no excitement.. wat's life witout excitement rite?.. so.. time group breaking, aku x suke btol.. mane la knl orng, tup..tup dpt la kumpulan.. ape2 la.. asalkan minggu 'kenal2' nie abih cepat.. kak2 n abg faci ni pun satu.. ingt aku nie atlet ke.. asyik suh marathon x abeh.. sakit ati tol ngan bj kurung lari mencanak2.. haha

masuk group je.. aku sendiri lg.. ntah la, maybe sebb aku cam A galak kot ~ muke seyes sngt.. orng pun cam maleh nak tegur.. serves u rite~ ok, bkan tue cerite nye .. ade cite laen.. haha.. aku nmpk die ngan kawan~ mmg cocky abis .. so arrogant org kate ckp sumer cam poyo.. aku bg idea, die wat x tau.. mmg mase tue aku giler nyampah tngk die.. bajet cam bagus.. pastue buli dak chinese dlm group aku plak.. sian die.. aku menentng Bullism ~ ade ke word tue.. haha

sampi la d last nite ms ice breaking.. die ckp psl lalang n cinta.. aku terkejut ngan sumer statement die.. dalam ati ' giler player mamat nie, jiwng karat, mesti dah berape awek die tukar' cam2 -ve thoughts ade dlm otak aku ~ almaklum la aku nie cam x berape nak suke mamat jiwang, mulut manis nie.. sebab jiran aku kate, orng camni la bnyk perdaya golongan wanita.. haha ... lepas je minggu knl2 aku x penh dngr ape2 cite2 pasal die~ mmg aku x amik tau pun.. sebab die pun bukan ade gaya nak kawan ngan aku.. aku pun mmg xmo kawan ngan player cam die.

a very few months after dat, br la aku tau die yg sebenr.. completely different person.. mmg gila laen dr my 1st impression.. die slalu involved ngan axtvt yg sedap bl di dengar~ haha.. x payah ckp la xtivity ape... tp aku a bit malu la, sebab pikr gile bkan2 psl die ~ mmg -ve aku pikir.. lame2 bl nmpk ape yg die buat.. aku mule sejuk,~ jatuh cinta? mestila x... tp berminat coz ade ciri2 cam bapak ku di citu.. xmo la pikir cinta2 nie.. xde pekdah pun.. mkin dekat ngan maksiat lg ade la.. jd, aku slalu doa pade - Nya..

" Ya Allah, sekirenye dia dijadikan untuk .. ko dekatkan la hati kami.. jauhilah diri kami dengan maksiat, tapi kl die bukan ditakdirkan untuk ku, Kau buangkan la segala gusar di hati.. agar aku semakin dekat dengan-Mu"
almaklum la.. harapn ku.. moga hati ini milik sepenuhnye oleh lelaki yg bergelar suami, walaupun aku kadng2 suke 'mencuci mate' dengan keindahan ciptaan-NYa.. haha.. aku dengan die? haruslah pelik kl bersama, aku x setanding dengan die~ pejuang islam yg sentiasa berani, aku? gadis biase yg inginkan perubahan.. tetapi, masih belum brani mengorak langkah untuk berubah.. take one step at a time, sedngkan die sudah berlari jauh dr aku.. xpela.. kl jodoh ade pasti x ke mane ~ ayat sedapkan ati.. haha

ok.. tue je la dessert for tonite.. if i ever hv a time.. i will tell u other story but moral nye we can't simply judge a person from d way he look n 1st impression isn't always right... try to get to know others be4 makin any conclusion!

XoXo

4 comments:

amel said...

ape ni?? kibar bendera putih sebelum jejak ke medan?

biarlah dia terus maju... tp takkan sebab tu ko nak terus ketinggalan? tak nak ke jadi sehebat dia? tak nak ke sama-sama jadi pejuang yang berani?? mmg sekarang tak mampu tp sampai bila nak macam tu?

haiya!

shasha selamat said...

aish.. wat's makes u think it's my story.. dongeng rakyat la tu kamel

amel said...

jikalau begitulah kiranya susunan cerita, lawak jenaka raja pun aku terkena... tp moral of the story tetap boleh amik kan..?

shasha selamat said...

haha.. of course la.. xkan bg cerite xde ici.. doesn't make sense